About

Directia Judeteana pentru Cultura Vrancea.Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea are ca principală activitate protejarea, valorificarea şi promovarea patrimoniului imobil şi mobil din judeţul Vrancea.

În acelaşi timp, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea organizează o serie de evenimente culturale care îşi propun conştientizarea în rândul comunităţii locale a valorilor de patrimoniu. Pentru a face atractiv acest domeniu, în special în rândul tinerilor, am dezvoltat evenimente de nişă adresate, în special, pasionaţilor de velo-turism.

Printre evenimentele de succes, devenite tradiţionale, amintim:

  • “Mausolee pe bicicletă”;
  • “Drumul podgoriilor vrâncene… pe bicicletă”.

De asemenea, în parteneriat cu autorităţile publice locale şi Consiliul Judeţean Vrancea, derulăm numeroase proiecte menite să valorifice monumentele din judeţul Vrancea:

  • proiectul de comemorare a eroilor neamului căzuţi în luptele din Primul Război Mondial, cunoscut şi sub denumirea de “Vrancea Eroică”;
  • evenimentul “100 de ani de Monument” derulat în parteneriat cu Primăria Bordeşti, proiect care promovează Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, ctitorie brâncovenească.

Toate acestea le facem cu scopul de a sensibiliza opinia publică în ceea ce priveşte necesitatea de protejare a monumentelor istorice.

Cu o echipă mică, de numai şase persoane, veghem la starea de conservare a monumentelor şi, pentru că resursele noastre umane şi materiale sunt reduse, facem pe această cale un apel şi la voi să ne sesizaţi orice chestiune care vi se pare nefirească în legătură cu monumentele pe lângă care treceţi!

Puteţi să faceţi acest lucru scriindu-ne la următoarea adresă de e-mail: djcvn@cultura.ro!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s