Aproximativ 30 de cicliști vor pedala la evenimentul ”Noaptea Muzeelor pe bicicletă”

Un număr de aproximativ 30 de pasionați de velo-turism vor pedala sâmbătă, 20 mai 2017, spre Casa Memorială ”Al. Vlahuță” din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni în cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor pe bicicletă”, organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, în colaborare cu Muzeul Vrancei și Asociația ”VeloPower”.

Ediția 2017 este dedicată Centenarului Marelui Război, prin urmare, evenimentul va debuta la ora 18.00 cu vernisajul unei expoziții foto care are ca temă Primul Război Mondial în Vrancea, vernisaj care va avea loc la Muzeul de Istorie – Casa Alaci – Monument Istoric Cod LMI: VN-II-m-B-06430 – din municipiul Focșani, B-dul Gării nr. 1


18446911_1317649068321407_7447221266026113776_n


Ulterior, participanții se vor îndrepta spre Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță” – Monument Istoric, Cod LMI: VN-IV-m-B-06618, pe un traseu prin Cîmpineanca, Cîrligele, Cotești care va trece prin mai multe zone viticole și pe drumuri județene/comunale.

Monumentul Istoric a fost amenajat ca și Casa Memoriala ”Alexandru Vlahuță” în anul 1958 cu prilejul sărbătoririi centenarului nașterii scriitorului, interiorul casei memoriale fiind reconstituit cu ajutorul obiectelor personale și manuscriselor care redau atmosfera de lucru a scriitorului.

Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță” va fi vizitată gratuit, iar custodele monumentului, doamna Valentina Porumb – va face o prezentare a biografiei scriitorului și din perspectiva implicaţiilor şi repercusiunilor pe care Marele Război le-a avut asupra destinului acestuia.

Se estimează că participanții se vor întoarce la Focșani în jurul orei 22.00-22.30.

Toți participanții vor fi dotați cu echipament de protecție (cască), echipament reflectorizant, lumini și baterii noi.

 Informații suplimentare despre derularea evenimentului găsiți aici: ”Noaptea Muzeelor pe bicicletă”

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual.

Din 2016 Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a aderat la acest eveniment, invitând pasionații de velo-turism să descopere pe bicicletă monumentele istorice din Județul Vrancea în care au fost înființate, de-a lungul timpului, muzee.

Click pentru Declarația pe propria răspundere privind participarea la eveniment.

Click pentru Declarația pe propria răspundere privind participarea unui minor la eveniment.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s