Image

Feel like Living Ten Years in One Day, Feel “Oscar&Tanti Roz”

Hi… cum esti astăzi? Ai apăsat butonul de fast-forward? Ai reușit să îți savurezi prima cafea sau nu ți-ai permis “luxul” pentru că nu a sunat ceasul la și ’15?

Mda… știu cum e, crede-mă! Dar, pe 15.01.2016, mi-am luat revanșa! Am băut cafea cât pentru toată săptămâna. Cum de ce? Pentru că de fiecare dată cand sunt stresat, îngrijorat, uit că trebuie sa fiu ponderat… nu de alta, dar apoi devin supraponderal:)

Poate o să te intrebi ce-i cu stresul? E o normalitate din asta contemporană! Dacă nu ești stresat… e clar că nu trăiești. E ca faza aia…nu ești pe Facebook, nu exiști!

Cât despre cauzele stresului… diverse! Dar pe 15.01.2016 stresul a fost motivat și a fost dublat de multe, multe emoții. Nu în fiecare zi iți propui să umpli o sală de cinematograf cu oameni dornici sa vadă o piesă de teatru. Deși stiam că trupa care o să joace pe scenă la Focșani de Ziua Culturii Naționale e celebră, nu aveam cum să intuiesc succesul de care se va bucura.

A fost bine cu sau fară stresul meu! Sala s-a umplut pană la refuz… Pentru că nu mai erau locuri, am fost nevoiți să închidem ușile cinematografului spre supărarea unora care nu reușisera să ajungă la timp. Ne cerem scuze pentru inconvenient… dar spectacolul începuse deja!

Trupa Protha e de la Panciu! Pentru un provincial care ar putea privi cultura prin ochii evenimentelor din marile orașe alegerea tinerilor de la Protha ar putea părea riscantă! Nici pe departe… puștii ăștia au cucerit déjà acele scene și multe alte capitale culturale așteaptă să fie cucerite de talentul lor!

Așa că Protha a fost o alegere inspirată… dovedindu-se cu adevărat cel mai bun produs cultural al tinerei generații din Vrancea!

Cât despre piesă… este atât de actuală încât fiecare dintre cei aproximativ 350 de spectatori de la Cinematograful Balada pun pariu ca s-au regăsit măcar pentru câteva momente în mesaj. Cum spun cei de la Bulandra este “povestea noastră, a tuturor”. “Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viață, indiferent de cum ți-e hărăzită – în chip de premiu ori de pedeapsă – fără a uita totusi să răspândești binele in jurul tau”.

Dar… să nu uităm totuși esențialul! Pentru ce trăim? Să nu ratăm cumva ceasul desteptător de la ’15 care ne deschide poarta spre o nouă zi, de fapt una la fel ca cea de ieri, în care producem, zâmbim fals și suntem drăguți de frica fișei postului! Cam despre asta este vorba – suntem pe fast-forward și calcule matematice my bro! În trei minute fac cafeaua, în zece minute ma imbrăc… într-un minut sorb ceașca fierbinte, încălzesc mașina… înjur la semafor, zâmbesc la birou și dau like pe Facebook la postări pe care nu le citesc… dar îmi plac pozele.

Da… am uitat esențialul! Chiar și pe fast-forward poti trăi momentul tău cu tine și poți uita că, pe lângă o serie continuă de sudalme și palme luate zilnic, viața poate fi și o modalitate prin care poți răspândi bine în jurul tău. Cu condiția să vrei! Cu condiția ca înjurătura să nu-ți fie suficientă!

La Focșani, pe scena unui cinematograf, o mână de tineri talentați, “dirijați” cu modestie de un regizor care face magie din austeritate, au împrăștiat, timp de 50 de minute, binele.
Atunci când îți pui întrebări, atunci când reușești să te regăsești pe tine, chiar și pentru câteva minute… atunci e bine! La fel cum e bine când vezi că tinerii aplaudă minute în șir tineri și toată lumea e bucuroasă. E bine!

Ce e rău și ce e bine

Tu te-ntreabă și socoate;

Nu spera și nu ai teamă,

Ce e val ca valul trece…

So… feel like living ten years in one day, feel “Oscar&Tanti Roz” by Protha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s